četvrtak, 9. veljače 2017.

Mus od manga i karamelizrane bijele cokolade s malinama na prhkom tijestu od crnog sezama

Mus od manga

200 gr pirea od manga
300 gr karamelizirane bijele cokolade
300 gr vrhnja
6 gr zelatine u listovima


Prhko tijesto od crnog sezama

125 gr maslaca
75 gr paste od crnog sezama
85 gr secera
1 jaje
210 gr brasna

Glazura 
recept je tu (1/2 je dovoljno)


Oprema

Silikonski kalup sa 5 polulopti,  polulopte su promjera 8 cm. Za ovaj kalup je dovoljno oko 60-70% musa i polovica prhkog tijesta.


Prhko tijesto

Mikserom umikstati pastu od sezama, maslac i secer, dodati jaje, te na kraju brasno, Mijesiti rukom tek toliko da se masa sjedini u kompaktnu cjelinu. Ostaviti u hladnjaku par sati. Razvaljati tijesto izmedju 2 lista papira za pecenje, otprilike 3-4 mm. Kruznim kalupom za kekse utisnuti krugove promjera  nesto manjeg od promjrea silikonskog kalupa. Peci oko 15 min na 180.

Mus od manga

Umiksati vrhnje "u meko", vratiti ga u hladnjak dok ne zatreba.
Zelatinu potopiti u hladnu vodu, cokoladu rastopiti u mikrovalnoj, vodeci racuna da ne predje 35 stupnjeva. Pire od manga prokuhati, dadati nabubrenu i ocijedjenu zelatinu po preliti preko cokolade u vise navrata,  uz neprestano mijesanje, kao kad se pravi ganache. Dodati umiksano vrhnje kad je temperatura oko 35 stupnjeva.

Uliti dio musa u kalupe, donjom stranom zlice rasporediti mus ravnomjerno po kalupu, dodati maline, zatim napuniti kalup musom do par milimetara od kraja, zatvoriti krugom od prhkog tijesta. Ostaviti u zamrzivacu bar desetak sati. Izvaditi iz kalupa i preliti glazurom cija je temperatura izmedju 35 i 40 stupnjeva.









Nema komentara:

Objavi komentar